Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δεδομένη η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας

Προαναγγέλλει «τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» που παραπέμπει σε νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων

Τη θέσπιση «τετραετούς προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προανήγγειλε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου, φανερώνοντας τη σταθερή προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει αν «η ύφεση που προβλέπει ο ΟΟΣΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναπροσαρμόζουν ή όχι τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ», ο Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει «μια δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα βάθος χρόνου»(!!), αφού όπως σημείωσε θα «διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα διαφορετικό χρονοδιάγραμμα από αυτό αυτής της κυβέρνησης(...) και θα πορευτεί με ένα τετραετές πρόγραμμα,που ισορροπεί το θέμα της ανάπτυξης, με το θέμα της προσαρμογής». Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ εντελώς υποκριτικά κατήγγειλε τη νέα φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων δεσμευόταν ακριβώς για τη συνέχιση αυτή της πολιτικής και μάλιστα με ορίζοντα τετραετίας.

Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και να οξύνει την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση «για κακή διαχείριση» και την εγκάλεσε γιατί «είπε ψέματα στους Ελληνες πολίτες προεκλογικά». Ο ίδιος επίσης ανέφερε ότι «από τα φορολογικά μέτρα, μόνο 150 εκατομμύρια ευρώ από τα περίπου 1,9 δισ. που είναι το σύνολο, προκύπτουν από φορολόγηση του πλούτου».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου βέβαια «ξέχασε» να αναφέρει ότι την ίδια πολιτική ενίσχυσης των εργοδοτικών κερδών ακολουθούσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, παρουσίασε και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία, οι οποίες κινούνται στη λογική της ακόμα μεγαλύτερης φορολογίας των εργαζομένων και της απαλλαγής τους μεγάλου κεφαλαίου. Ανάμεσα στα άλλα προτείνεται:

-- «Ολα τα εισοδήματα, από εργασία, από μερίσματα, από ενοίκια, από υπεραξίες, θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακα». Ουσιαστικά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφαιρεί και τα ελάχιστα φορολογικά προνόμια που έχουν τα λαϊκά στρώματα αφού μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογούνται βάσει μιας «ενιαίας φορολογικής κλίμακας» που η ίδια θα ισχύει και για τα εισοδήματα των μεγάλων επιχειρηματιών.

-- «Ενιαίο όριο αφορολόγητου εισοδήματος για όλους» και «τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας». Πρόκειται για «δεσμεύσεις» που είχαν ...αναλάβει όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και δεν υλοποίησαν ποτέ!

-- «Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη που μένουν στην επιχείρηση και επενδύονται παραγωγικά»,προσφέροντας νέες φοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Γ. Παπακωσταντίνου επίσης ανέφερε ότι «τον Οκτώβριο θα έχουμε μέτρα πιο μόνιμου χαρακτήρα, για να καλύψουμε αυτή τη διαφορά των δισ. που μας λείπουν, για την κάλυψη των δημόσιων ελλειμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμέτοχο στην αντιλαϊκή επέλαση(2009-06-28 00:00:00.0)
Δημαγωγεί για να σκεπάσει τη στρατηγική συμφωνία(2009-03-20 00:00:00.0)
Το ...βελτιώνουν επί το «αντιλαϊκότερον»(2005-09-25 00:00:00.0)
Προτάσεις για το φορολογικό(1999-04-01 00:00:00.0)
Θα εφαρμοστεί η υπο-τιμαριθμοποιημένη κλίμακα(1998-01-22 00:00:00.0)
Στόχος πάλης του λαϊκού κινήματος(1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ